Украйна не желае да прави компромис с териториалната си цялост в преговорите

...
Украйна не желае да прави компромис с териториалната си цялост в преговорите
Коментари Харесай

Ето за какво Украйна заменя членството си в НАТО

Украйна не желае да прави компромис с териториалната си цялост в договарянията с Русия, само че е отворена за разискване на " ненатовски модели " за своето бъдеще, сподели един от договарящите ѝ пред Fox News.

Украйна се стреми към участие в Европейския съюз и НАТО, против които Москва се опълчва. Владимир Путин се базира на евентуалното участие на Украйна в НАТО като доказателство за това, което той разказва като агресия на Алианса към Русия.

" Отговорът, който получаваме от страните от НАТО, е, че те не са подготвени даже да разискват опцията ни за участие в НАТО, не за идващия интервал от пет или 10 години ", сподели договарящият Давид Арахамия в изявление, оповестено от Fox News късно в събота.

" Готови сме да обсъдим някои модели отвън НАТО. Например, може да има директни гаранции от разнообразни страни като Съединени американски щати, Китай, Обединеното кралство, може би Германия и Франция. Ние сме отворени да обсъждаме сходни неща в по-широк кръг, не единствено в двустранни диалози с Русия, само че и с други сътрудници ", заключи Давид Арахамия.

Делегации от Украйна и Русия организираха два кръга от диалози, откогато на 24 февруари Русия стартира инвазия против Киев.

В четвъртък страните се споразумяха да отворят хуманитарни коридори, с цел да разрешат на цивилните да напуснат някои бойни зони, макар че имаше забавяния при използването им. Според украинската страна идващият кръг от договаряния е в понеделник.

Президентът на Украйна Володимир Зеленский предизвести, че се подготвя от страна на съветската войска офанзива на Одеса. Секретарят на Съвета за национална сигурност и защита на Украйна Алексий Данилов съобщи от своя страна, че руската войска приготвя второ широкомащабно нахлуване, защото не е изоставила вярата си да превземе Киев.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР